Smukkeste du

Hos mig tilbyder jeg dig 
kærlig nærværende Self Care Yoga formidling, der styrker dit sind, får dig hjem i din krop og ind i dit hjerte.

Sat Nam

Kristina

Self Care Yoga

– made for YOU by Kristina

Self Care Yoga tager udgangspunkt i kundaliniens grundværdier. Kundalini yoga er en holistisk yoga form, der arbejder med hele mennesket fra inderst til yderst. Det er en livsstil og livsfilosofi, der ikke kun dyrkes på yogamåtten. 

Livsstilen omfatter nemlig alt fra, din daglige praksis, din kost, din beklædning, din tilgang til miljø og klima og hvordan du interagerer med dine medmennesker.

Men mest af alt om, hvordan du selv lever fra dit hjerte og din inderste kerne i overensstemmelse med din kundalini energi, så du kan stå stærkt i dit eget lys – og være lige præcis den du er.

Vil du tage kærlig hånd om dit mentale og fysiske velvære med redskaber fra yogaens verden? 
Gå ind og læs mere om mine yogahold.

Nedenfor kan du se en video om kundalini yoga med mig og mine yogier i Hjerterummet.

Det bedste ved kundalini er yoga er, at du kan tage det til dig, der passer ind i dit liv. Det er hvad jeg har gjort, og det er det, jeg formidler gennem min Self Care Yoga.

Kundalini yoga (og livet) skal i mine øjne være nemt og let at leve med. Derfor er det hovedsageligt selve yogaen og meditationerne samt det at leve selvkærligt, jeg har taget til mig – og dermed også formidler til dig.

På mine workshops og forløb går vi i dybden med metoderne og selvudvikling.

Kundalini energi

Kundalini er en energi, vi alle har i os. Det er din livsenergi – din kernekraft. Dit kreative potentiale – alt det du er og alt det du kan blive, hvis du lytter til hjertet frem for tankerne. 

Energien kan vækkes ved yogaøvelser, meditation og åndedrættet = kundalini yoga

Når du vækker kundalini energien, kan du opnå personlig indsigt, få fred og ro i sindet, blive et med dine følelser og bruge din intuition til at guide dig på din vej gennem livet.

 

Citat_yogi bhajan_5

I en Self Care Yoga session hos mig får du:

  • mærket ind i dig selv gennem mindfulness
  • bevæget din krop med dynamiske og meditative yoga øvelser
  • stilnet dit sind gennem effektive mantra- og åndedrætsmeditationer
  • slappet fuldstændig af i den afsluttende guidede Savansana (afspænding)
  • en reminder om, hvor fantastisk et menneske du er!

Så du kan gå hjem med mental styrke, glæde i dit hjerte og løftet energi…

Vil du læse mere om kundalini yoga – kig gerne under FAQ

Det ligger mig meget på hjertet

At hjælpe kvinder som dig med at stoppe op og mærke dig selv, udtrykke dig selv og hvile i dig selv ved hjælp af kundalini yogaens magiske univers.

Ved hjælp af Self Care Yoga kan du holde en pause i din travle hverdag og komme ned i kroppen og ind i hjertet. Slippe tankestrømmen om alt det du burde og skulle, og bare være lige præcis den du er. På den måde får du energi til at håndtere dit liv på den bedste tænkelige måde.

Self Care Yoga er ikke for alle

Som nævnt tager min Self Care Yoga udgangspunkt i Kundalini yogaen. Denne kan for nogen være grænseoverskridende, for blid, for anstrengende og /eller for spirituel – mest af alt fordi vi bruger meget lyd i kundalini yoga i form af mantraer, vi chanter og fordi vi trækker på hinandens, jordens og universets energi.

Men du finder hurtigt ud af om det er noget for dig eller ej. Og hvis det er – er jeg sikker på du vil elske det!

En af mine yogier udtaler:

“Self Care Yoga er ikke kun motion for kroppen – det er healing og udvikling til hele mennesket”

Sådan foregår en Self Care Yoga session hos mig:

En Self Care Yoga session varer normalt 90 min.

Mindfulness

Vi starter med en  åndedrætsøvelse (Pranayam) efterfulgt af en mindfulnessøvelseDet gør vi for at komme til stede i nuet og i vores krop og for at åbne op for energien i meridianbanerne (nadis), så vi er modtagelige for effekten af de efterfølgende øvelser.

Tune ind

Herefter indstiller vi vores krop og sind på den kommende yogapraksis. Det gør vi ved at tune ind med et indgangsmantra ”Ong Namo Guru Dev Namo”, der hægter os på Den Gyldne Kæde af lærer, der har overbragt kundalini visdommen gennem årtusinder.
Dette efterfølges af beskyttelsesmantraet ”Ad Guray Nameh”, der fejer vores tvivl bort og gør os modtagelige for vejledning samt giver os beskyttelse.

Opvarmning

Nu er vi klar til at gå i gang med opvarmningen, der består af forskellige yoga øvelser, der forbereder os på den efterfølgende kriya.

Kriya

Selve kriyaen består af alt mellem 1-20 øvelser med forskellige temaer, længde og udfordringsgrad. Der er rigtig mange kriyaer, der alle har forskellige temaer og som har fokus på og styrker kroppen, sindet og sjælen på hver deres måde.
Øvelserne er ofte dynamiske men efterfølges af en kort mindful pause, hvor øvelsen integreres i din krop.

Kristina og yogier laver kundalini yoga

Meditation

Kriyaen forbereder dig på den kommende meditation, der ofte består af et mantra som vi chanter i alt mellem 3 og 11 minutter.
Det gør vi for at slippe tankestrømmen og komme i kontakt med vores højere bevidsthed – bevidstheden om hvem du er, når du har skrællet alle tillærte lag af og bare står strålende i din kerneessens. Når du kan sige JEG ER! Og være glad og lykkelig for det.

Afspænding

Bagefter laver vi en dyb guidet afspænding (savasana), hvor du ligger afslappet på din måtte og lytter til min guidning gennem alle musklerne i din krop og måske efterfulgt af en lille flyvetur ud til vandet, i skoven, til fremmede lande eller ud i universet. Gennem savasanaen integreres kriyaen og meditationen i hver en celle i din krop og du opnår en dyb ro – glæd dig!

Sang

Bagefter taler jeg dig ud af savasanaen og vi slutter af med sangen

”May the long time sun shine upon you”
“all love surround you”
“and the pure light within you”
“guide your way on”

Tune ud

Vi afslutter hele praksissen ved at tune ud med udgangsmantraet ”Sat Nam” samt en kort tak til os selv og hinanden.

Du vil også opleve, at vi ikke er så højtidelige i en kundalini klasse – vi er disciplinerede, når vi laver vores kriya – men der er plads til smil og grin og af og til måske også til tårer, i det Self Care Yoga kan komme helt ind under huden og ned i underbevidstheden og følelserne.

Vil du se, hvad nogen af mine yogier synes, kan du se deres udtalelser her:

Læs mere om kriya, mantra, meditation m.m. i FAQ